Doekjes weven

278

In mijn atelier is een groot experiment aan de gang. Voorheen kocht ik veel schildersdoeken, maar toen de schilderijen zich ophoopten, ben ik gestopt met het kopen van nieuwe doeken. Een deel staat klaar om overschilderd te worden en eerder maakte ik al doeken van gerecyclede stof.

Wat je misschien nog niet van mij weet, is dat ik ook weef (ik heb een kleine Ashford knitters loom en een 1.40m brede LeClerc). Eén en één is natuurlijk twee, dus ben ik aan het experimenteren met handgemaakte doekjes van handgeweven katoen.

De eerste lapjes zijn klaar. Eentje heb ik onbehandeld op een fotolijstje gespannen. De overige lapjes heb ik nabehandeld. Nabehandelen betekent niet meer dan wassen en ‘mishandelen’, waarbij je de vochtige lap op het aanrecht slaat. Door het wassen en slaan van de stof krimpt het weefsel en grijpen de draden beter in elkaar, waardoor een stevige en dichte stof ontstaat.

Het idee is om op deze doeken mijn struinkunstwerkjes te bevestigen; gespannen op oude schilderramen en fotolijstjes en hangend aan takjes.

Ps. De garens en fotolijstjes komen uit kringloopwinkels – dit soort projecten zijn natuurlijk een fijne aanleiding om te struinen naar materialen om te hergebruiken.

Dit wordt vervolgd…

Meer kunst met gerecyclede materialen:

+ Kringloopkunst met een verhaal
+ Kleine struinkunst in laagjes
+ Mixed media met oude boeken


Like of reageer op dit artikel:
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close