Curiositeiten

69

Deze nieuwe struinkunstwerkjes begonnen geïnspireerd op mijn ronde sieraden van vilt. Ik bouw ze op als mandala’s – vanuit het midden. Laag voor laag voeg ik steeds een beetje toe, gebruikmakend van wat ik vind in de natuur en in mijn rommellaatjes.

De kunstwerkjes maak ik op (handgeschept) papier. Zo ‘opgeprikt’ doen ze me denken aan museumobjecten, zoals je ze ook in het Teylers museum in Haarlem vindt.

Curiosum

Al brainstormend kwam ik op de naam curiosa. Dat betekent: zeldzame dingen die het bewaren waard zijn. Het komt van het woord Curiosum. De vroegste betekenis van dit woord is ‘zorgvuldig’ en ‘geïnteresseerd’. Pas later kreeg het ook de betekenis ‘nieuwsgierig’, ‘wetenswaardig’ en ‘zeldzaam’ – je herkent er ook het woord curieus of het Engelse curious in.

kunst van textiel, papier en blad

De naam ‘Curiosum’ is een schot in de roos voor deze nieuwe collectie. Deze ‘museumstukjes’ verbeelden mijn nieuwsgierigheid (struinen, verzamelen en verwonderen) en het met zorg (steekje voor steekje) vastzetten van alle laagjes papier, vilt en stof.

De eerste kunstwerkjes uit deze collectie zijn al verkocht tijdens de kunstmarkt in Hillegom. De rest gaat binnenkort in de webwinkel en is te zien tijdens kunstmarkten in juli en augustus.

Op de hoogte blijven?

+ Houd de agenda in de gaten
+ Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Like of reageer op dit artikel:
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close