Charlotte

25 oktober 2022

Iets meer dan een jaar geleden schreef ik dat ik zoveel had geleerd bij de workshop van Lisette. We hadden een ochtend in de Amsterdamse Waterleidingduinen door gebracht met een schetsboek in de hand. Een beetje nerveus was ik wel. Sinds mijn kindertijd had ik niet meer getekend en ik had niet het idee dat ik er ook maar iets van kon. De eerste poging lukte door een kleine aanwijzing van Lisette eigenlijk best goed. Het was geen kunstwerk, maar wat ik wilde tekenen stond op papier. Ik was er eigenlijk een beetje perplex van. Ik schreef dan ook: “Dat smaakt naar meer.”

Nou, het is ook méér geworden. Die “kleine” aanwijzing heeft voor een sneeuwbaleffect gezorgd en afgelopen week vulde ik de laatste bladzijde in een inmiddels omvangrijk schetsboek, om een nieuw te openen.

Dank aan Lisette, die mij het zelfvertrouwen gaf om het tekenmateriaal op te pakken. Ik schuif graag nog eens aan, want niet alleen het tekenen bracht mij veel, de vriendelijke manier waarop de workshop werd gegeven en het op deze manier beleven van de natuur waren minstens zo belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like
Close
Close