Little Art – Changing landscapes, changing people

1 juli 2023

Wat als wij niet alleen invloed hebben op ons landschap, maar ons landschap ook op ons? Wat doen stenen dan met mensen? Hoe beïnvloedt de aanblik van zacht wuivend gras ons gemoed? Hoe gedragen we ons in een wereld van beton?

Deze vraag onderzocht ik in deze serie ‘Changing landschapes, changing people, changing…’, onderdeel van de expositie Little Art 2023 bij CaroArtGallery (juli t/m augustus 2023).

De vier kunstwerken

In deze schilderijen onderzoek ik de invloed van de mens op ons landschap en de invloed van ons landschap op ons. In een tijdperk van graven, bouwen, vernietigen, verdrijven en uitstoten is het tijd om ons af te vragen in wat voor landschap we willen leven. Welke verhalen willen wij nalaten?

Verdandi

Verdandi spint de draad van het heden, het nu. Aan ons nu de keuze hoe we ons lot verder spinnen. Bekijk dit werk in de webwinkel.

20×20 cm. acryl, aquarel, papier, (zelf gesponnen) textiel en hout op doek.

Isa

De rune Isa vraagt om stilstand. Wachten, een ontwaken. Loslaten wat ons niet meer helpt, vernietigen om vanuit wijsheid een nieuwe weg in te slaan, een andere wereld te scheppen. Bekijk dit werk in de webwinkel.

20×20 cm. acryl, aquarel, papier en veer op doek.

Hamingja

Hamingja vraagt je het goede door te geven. Wat wil je meenemen van je voorouders, je geboortegrond? Welk pad kies je, wat geef je door? Bekijk dit werk in de webwinkel.

20×20 cm. Acryl, aquarel, krijt, papier, textiel, klei, blad en veer op doek.

Hamramr (verkocht)

Hamramr vraagt je te transformeren, te shapeshiften. Welke vorm kies je? Welke huid trek je aan? Wie wil je vanaf nu zijn, voor jezelf en voor generaties na jou? Wat laat jij na?

20×20 cm. acryl, aquarel, textiel, handgeweven stof, hout, leer en metaal op doek.

Over de materialen

In deze serie gebruikte ik uitsluitend gerecyclede en handgemaakte materialen. Ik sloopte oude schilderijen, keerde het doek om en werkte op de achterkant. Ik schilderde met aquarel en natuurinkt op bestaande acrylschilderijen. Ik weefde eigen textiel en voegde handgesponnen garens toe. In de schilderijen vind je interessante structuren in lagen boekpapier, gevonden stukjes hout, bladeren uit de tuin, hergebruikte tekeningen, geborduurde elementen en accenten van leer, klei en koper.

Wat ziet jouw werk er in het echt anders uit dan op jouw site en in jouw nieuwsbrief. Echt heel erg mooi, heel ‘levend’. 

Ineke – lees hier de hele review

Projectschetsboek

In dit projectschetsboek van 20×20 cm groot legde ik mijn proces en mijn onderzoek vast. Ik maakte schetsen, kleurstudies en papieren sjablonen. Ik werkte thema’s en ideeën uit, stap voor stap naar het eindresultaat.

Artistieke transformatie

Ik nam met het hergebruiken van materialen ook mijn eigen artistieke transformatie onder de loep. De afgelopen jaren maakte acryl plaats voor natuurlijke materialen, aquarel en eco-inkt. Door uitsluitend deze materialen te gebruiken en het oude te recyclen transformeerde ik mijn werk laag voor laag naar deze nieuwe, steeds zachtere, weg…

Heb jij de expositie gezien? Heb je mijn reis ernaar toe gevolgd? Of zie je dit voor het eerst en wil je iets kwijt? Ik vind het leuk om je reactie te horen. Dankjewel ♡

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

  1. Wat een prachtig werk Lisette! Dankjewel!

    1. Lisette Lisette Author says:

      Dankjewel voor het mooie compliment, Saskia!

Like
Close
Close