Bomen, mijn muze

297

Geniet jij ook zo van bomen? Van hun eindeloos mooie vormen, hun grilligheid en de emotie die ze kunnen uitdrukken met hun ‘pose’? En dan dat samenspel van takken en het zonlicht. Ik krijg er geen genoeg van… Bomen zijn een van mijn grootse muzen; niet alleen om te tekenen en schilderen, vooral ook in fotografie.

Geniet je mee?

Deze foto’s maakte ik de afgelopen weken in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Dit seizoen is er zo perfect voor. De zonsopgang valt samen met mijn interne wekker en de afwezigheid van blaadjes geeft het licht vrij spel tussen de takken. De foto’s zijn gemaakt met een Huawei P20 en een Canon EOS RP.

Fotograferen met tegenlicht

Zoals je ziet, fotografeer ik vaak met tegenlicht. Van de kenners hoor je weleens dat dat niet mag, vanwege de onverwachte lichteffecten en een te donker onderwerp op de voorgrond. Zoals je misschien wel weet, lap ik dat soort regels graag aan mijn wandelschoen. Juist met tegenlicht bereik je prachtige effecten!

Lees ook:

+ Prints Natuurfotografie
+ Fotografie in de waterleidingduinen
+ Wandeling Het Tientje van Waternet

Like, deel of reageer
Houd me op de hoogte van nieuwe reacties
Mail mij:
guest
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mie
mie
6 maanden geleden

Ik ben zot van bomen! Maar toch teken ik ze zelden. Op foto verschijnen ze wel vaak bij mij, en toch vind ik het niet altijd makkelijk om hun schoonheid in een foto te vangen. Jouw foto’s zijn geweldig!

Like
Close
Struinkunst © Copyright 2021
Close