Bomen, mijn muze

11 maart 2021

Geniet jij ook zo van bomen? Van hun eindeloos mooie vormen, hun grilligheid en de emotie die ze kunnen uitdrukken met hun ‘pose’? En dan dat samenspel van takken en het zonlicht. Ik krijg er geen genoeg van… Bomen zijn een van mijn grootse muzen; niet alleen om te tekenen en schilderen, vooral ook in fotografie.

Geniet je mee?

Deze foto’s maakte ik de afgelopen weken in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het hele vroege voorjaar is er perfect voor. De zonsopgang valt samen met mijn interne wekker en de afwezigheid van blaadjes geeft het licht vrij spel tussen de takken. De foto’s zijn gemaakt met een Canon Eos rp* en een 35mm* objectief.

Fotograferen met tegenlicht

Zoals je ziet, fotografeer ik vaak met tegenlicht. Van de kenners hoor je weleens dat dat niet mag, vanwege de onverwachte lichteffecten en een te donker onderwerp op de voorgrond. Zoals je misschien wel weet, lap ik dat soort regels graag aan mijn wandelschoen. Juist met tegenlicht bereik je prachtige effecten!

Geniet je van mijn foto’s? Enkele natuurfoto’s zijn hier te koop als print op maat via Werk aan de Muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  1. Ik ben zot van bomen! Maar toch teken ik ze zelden. Op foto verschijnen ze wel vaak bij mij, en toch vind ik het niet altijd makkelijk om hun schoonheid in een foto te vangen. Jouw foto’s zijn geweldig!

    1. Lisette Lisette Author says:

      Dankjewel voor het mooie compliment 🙂 Misschien mogen bomen wel een plekje in jouw mooie fineliner kunstwerkjes?

Like
Close
Close