Review & inkijkje Seawhite of Brighton ringband schetsboek

18 mei 2020

Klik hier als je het filmpje niet ziet

Een vol schetsboek is altijd weer een momentje. Een tijd lang heb je ziel en zaligheid kwijt gekund op de bladzijdes, kreeg het boekje steeds meer verfvlekken en butsen op de kaft en kreeg het boekje ‘ziel’ door alle kreukjes en vlekken. Nu mag dit schetsboekje op de plank in de kast, naast de andere volle boekjes.

Review Seawhite of Brigton ringband schetsboek

Dit voordelige Seawhite of Brighton schetsboek met 160 grams papier is te koop bij Van Beek. Omdat het niet zo duur is, is de drempel om erin te beginnen wat lager en kun je vrijer werken. Wat ook help is dat je de bladzijden, door de ringband, er heel gemakkelijk uitscheurt. Zo kun je ‘mislukte’ pagina’s weggooien of juist gelukte kunstwerkjes inlijsten.

Inkijkje in mijn schetsboek

Ik gebruikte dit schetsboek niet als dagelijks art journal, maar in mijn atelier als experimenteer boekje. Zo maakte ik testjes met ecoline inkt en stiften en ik heb een bladzijde geborduurd. Er zijn ook pagina’s bij die ik wel zou willen inlijsten, zoals die op de foto hierboven.

Ik heb met veel verschillende materialen gewerkt; pen en inkt, potlood, collage, houtskool, pastelkrijt, aquarel en acryl. Daarin heeft dit schetsboek me verrast: het papier is verbazingwekkend goed voor acrylverf en acrylinkt. Dat had ik niet verwacht van een boekje in deze prijsklasse!

Met de ringband heb ik een haat-liefde verhouding. Het is fijn dat het schetsboek helemaal kan openslaan en dat je bladzijden er makkelijk uithaalt, maar zo’n ringband zit ook weleens in de weg van je hand en het is onpraktisch als je je schetsboek meenemen in je tas.

Conclusie

Vooral voor het geld is deze Seawhite of Brighton een van de betere schetsboeken. Het papier is fijn qua textuur en kleur, niet te dun en niet te dik (het gaat wel wat bobbelen als het heel nat wordt) en je kunt er met alle materialen in werken. Het enige echte minpunt is dat de kaft wat minder luxe voelt. De ringband is heel persoonlijk; het is handig dat je het boekje helemaal open kunt slaan en dat je pagina’s kunt verwijderen en toevoegen, maar voor in je tas is een ringband weer minder handig (want blijft overal achter hangen).

Meer schetsboeken tips

Wil je meer reviews en schetsboekentips? In het artikel Een schetsboek kiezen vind je tips over het kiezen van een schetsboek en korte reviews van schetsboeken van diverse merken.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties

  1. Ziet er prachtig uit!

    1. Lisette Lisette Author says:

      Dankjewel Alet! Leuk om te horen. Groetjes, Lisette

Like
Close
Close