Video: Review & inkijkje Seawhite ringband schetsboek

Een vol schetsboek. Ik vind het toch altijd weer een momentje. Een tijd lang heb ik ziel en zaligheid kwijt gekund op deze bladzijdes en kwamen er steeds meer verfvlekken en butsjes op de kaft. Zo’n boekje heeft voor mij echt een ziel gekregen door alle kreukjes en vlekjes. Nu mag dit schetsboekje op de plank in de kast, naast de andere volle boekjes.

Ik heb genoten van dit schetsboek (Seawhite of Brighton 160 grams, te koop bij: Van Beek). Het is niet duur en daarom voelde ik me veel vrijer om te experimenteren. Ik gebruikte dit boekje niet als dagelijks art journal, maar in mijn atelier als experimenteer boekje. Zo maakte ik testjes met ecoline inkt en stiften en ik heb een bladzijde geborduurd. Er zijn ook pagina’s bij die ik wel zou willen inlijsten, zoals die op de foto hierboven.

Ik heb met heel veel verschillende materialen gewerkt in dit boekje; pen en inkt, potlood, collage, houtskool en pastelkrijt, aquarel en acryl. Daarin heeft dit schetsboek me wel verrast: het papier is verbazingwekkend goed voor acrylverf en acrylinkt. Dat had ik niet verwacht van een boekje van deze prijs!

Ik moet van mezelf eerst mijn andere schetsboeken vol maken, maar als het zover is, overweeg ik om een schetsboek van Seawhite of Brighton te kopen als dagelijkse art journal voor onderweg. Of ik weer voor een ringband kies, weet ik nog niet. Het is fijn dat je het schetsboek helemaal kan openslaan, maar zo’n ringband zit ook weleens in de weg.

Het eindoordeel

Vooral voor het geld is deze Seawhite of Brighton een van mijn betere schetsboeken. Het papier is fijn qua textuur en kleur, niet te dun en niet te dik (gaat wel wat bobbelen als het heel nat wordt). Je kunt er met alle materialen in werken. Het enige echte minpunt vind ik dat de kaft wat minder luxe voelt. En de ringband is natuurlijk persoonlijk. Ik vind het handig dat je het boekje helemaal open kunt slaan en dat ik pagina’s kan verwijderen en toevoegen, maar voor in mijn tas vind ik een ringband weer minder handig (want blijft overal achter hangen).

Meer schetsboeken tips

In het artikel Een schetsboek kiezen geef ik tips over het kiezen van een schetsboek en geef ik korte reviews van alle schetsboeken waar ik mee heb gewerkt.

Reacties

  1. Ziet er prachtig uit!

    1. Lisette Lisette Author says:

      Dankjewel Alet! Leuk om te horen. Groetjes, Lisette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like
Close
Copyright © Lisette Eisenga
Close