Becoming – nieuwe stappen in mijn creatieve proces

2 april 2024

Het zachte kleurenpalet vol aardse tinten begint nu al vruchten af te werpen. Ik ruimde mijn ladekastje met restjes papier op; het was tijd om afscheid te nemen van al het papier dat niet binnen ‘mijn’ kleurenpalet past. Zonde? Nee hoor. Het zorgt juist voor samenhang en ik hoef veel minder te puzzelen om papier te vinden dat bij elkaar past.

Mijn ringbandschetsboek is, vind ik, een waar juweeltje aan het worden. Ik besloot de portretjes erin te verwerken samen met papier, schetsen en handgemaakte ornamentjes van klei – al die materialen die geduldig lagen te wachten. De ringband geeft me de mogelijkheid om papier toe te voegen en te verwijderen en om heel ‘dik’ en gelaagd te werken. Het schetsboek kan niet meer dicht, dus zet ik hem in mijn atelier als ‘koffietafelboekje’.

Het voelt goed om weer op deze manier te art journalen. Totale vrijheid, geen doel voor ogen, geen nieuwe kunstwerken die zich opstapelen. Alleen maar naar HARTENLUST creëren.

Hoe is dat voor jou? Werk jij liever in een schetsboek of liever op doek of los papier?

Stukjes uit mijn art journal aan jouw muur?

Geniet je van mijn werk? Laat mijn kunst je inspireren op je (creatieve) pad. Omdat mijn art journals te dierbaar zijn om uit elkaar te halen, kun je ze als art print kopen via werk aan de muur. Bekijk de collectie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Like
Close
Close