Action board in je art journal maken

20 december 2020

Ik maak regelmatig een moodboard in mijn art journal van mooie foto’s uit tijdschriften die iets bij me triggeren. Vaak zeggen ze iets over keuzes die ik in mijn leven wil maken of over het gevoel dat ik voor ogen heb met mijn kunst. Ik maak dan een compositie van deze knipsels, soms aangevuld met teksten of tekeningen.

Action in plaats van Mood

Laatst kwam ik de term action board tegen. Dit concept komt uit het boek ‘De bron*’ van Tara Swart. Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar ik vond deze term wel veel beter passen. Het gaat mij bij zo’n mood board namelijk niet (alleen) om het mooie plaatje, maar vooral om de keuzes die ik wil maken en de richting die ik kies. Acties dus!

happinez schreef een artikel over je droomleven realiseren met een action board

Plaats in tijd

Het leuke van zo’n action board in je art journal of schetsboek plakken, is dat je ze voor altijd bewaart in de context van de tijd waarin je ze maakte. Zo zie je door de jaren heen hoe je keuzes veranderen (of niet). En wie weet blader je op een dag terug in een van je oude art journals of dagboeken om erachter te komen dat je je action board van toen inmiddels hebt gerealiseerd.

In dit rode schetsboekje (Talens Art Creations) uit 2018/2019 bewaarde ik meer action of mood boards dan anders, omdat ik midden in een fase van verandering zat. Zo brak ik in 2018 mijn pols en was het nog maar de vraag of ik ooit nog zou kunnen tekenen en begin 2019 werd ik overspannen en moest ik nieuwe keuzes gaan maken. Terugkijkend zie ik hier duidelijk de aanzet van mijn nieuwe koers; volmondig kiezen voor mijn creativiteit en starten als zelfstandig ontwerper/schrijver/kunstenaar.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Maximale bestandsgrootte: 1 MB. Dit kun je uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Reacties

  1. Avatar Kristien Beneder says:

    Ik ben heel blij dat ik deze site gevonden heb !! Ik vind ‘m heel inspirerend !!

    1. Lisette Lisette Author says:

      Hoi Kristien, wat ontzettend leuk om te horen. Dankjewel voor het compliment!

Like
Close
Close