Action board in je art journal

151

Ik maak regelmatig een mood board in mijn art journal van mooie foto’s uit tijdschriften die iets bij me triggeren. Vaak zeggen ze iets over keuzes die ik in mijn leven wil maken of over het gevoel dat ik voor ogen heb met mijn kunst. Ik maak dan een compositie van deze knipsels, soms aangevuld met teksten of tekeningen.

Action in plaats van Mood

Laatst kwam ik de term action board tegen. Dit concept komt uit het boek ‘De bron‘ van Tara Swart. Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar ik vond deze term wel veel beter passen. Het gaat mij bij zo’n mood board namelijk niet (alleen) om het mooie plaatje, maar vooral om de keuzes die ik wil maken en de richting die ik kies. Acties dus!

happinez schreef een artikel over je droomleven realiseren met een action board

Plaats in tijd

Het leuke van zo’n action board in je art journal of schetsboek plakken, is dat je ze voor altijd bewaart in de context van de tijd waarin je ze maakte. Zo zie je door de jaren heen hoe je keuzes veranderen (of niet). En wie weet blader je op een dag terug in een van je oude art journals of dagboeken om erachter te komen dat je je action board van toen inmiddels hebt gerealiseerd.

In dit rode schetsboekje uit 2018/2019 bewaarde ik meer action of mood boards dan anders, omdat ik midden in een fase van verandering zat. Zo brak ik in 2018 mijn pols en was het nog maar de vraag of ik ooit nog zou kunnen tekenen en begin 2019 werd ik overspannen en moest ik nieuwe keuzes gaan maken. Terugkijkend zie ik hier duidelijk de aanzet van mijn nieuwe koers; volmondig kiezen voor mijn creativiteit en starten als zelfstandig ontwerper/schrijver/kunstenaar.

Jouw action of mood board

En jij? Maak jij weleens een mood (of action) board? En maak je ze dan klassiek op een groot vel papier? Ga jij voor digitaal en gebruik je Pinterest? Of maak jij ze ook in je schetsboek, dagboek of art journal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close
Struinkunst © Copyright 2020. All rights reserved.
Close