Aan het einde van het bos

229

Twee jaar gelden deed ik mee met het kunstfestival KunstKunst in ‘t Overbosch en ik bedacht ik me dat ik het kunstwerk dat ik daar maakte nooit heb gedeeld. Daarom bij deze alsnog het verhaal achter dit, inmiddels verkochte, werk.

Op zoek naar materialen en naar verhalen

Het kunstwerk maakte ik met ter plekke verzamelde materialen en verhalen. Tijdens het struinen door het park vond ik prachtige half vergane blaadjes, snippers glimmende confetti en stukjes ijzerdraad. Ik sprak bezoekers en kunstenaars en vroeg ze naar hun verhalen over het Overbosch. In deze liveblog lees je het verslag van het weekend, zie je alle schetsen en lees je de verhalen.

Aan het einde van het bos

De titel kun je op twee manieren bekijken. Voor de vroegere bewoners van Landgoed Keukenhof lag het kasteel aan de rand van het bos waar Overbosch onderdeel van was. Ik stond hier dus aan het einde van het toenmalige ‘Keukenhof’bos. De titel staat ook voor het einde van het bos, want zoals op veel plekken in Nederland moest ook het grootste deel van dit bos plaatsmaken voor het winnen van grondstoffen (in deze regio zand voor de bouw van Amsterdam), landbouw en bebouwing. Dit laatste snippertje oerbos is wat rest van ‘het einde van het bos’.

Het papier in de achtergrond is een oude Nederlandse landschapskaart. Ik heb hier de oorspronkelijke glasplaat die bij de lijst hoort op de achterzijde gezet, waardoor je aan de achterkant de kaart nog kunt zien.

Dit werk is inmiddels verkocht.

Inspirerend? Like, pin of reageer
Mail me als er nieuwe reacties zijn
Mail mij:
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Like
Close
Close