Tekenles: 50 bloemen tekenen

Rating: 0.00
(0)
1 juni 2020

Deze tekenles helpt je om nieuwe vormen en ideeën te bedenken. Door 50 verschillende bloemen te tekenen, daag je jezelf uit om nieuwe vormen te verzinnen. Je zult merken dat de eerste bloemen nog makkelijk gaan, maar hoe meer je er tekent, hoe lastiger het is om nieuwe bloemen te bedenken. Je wordt dan echt uitgedaagd om je creativiteit te gebruiken. 

Gebruikte materialen

Je hebt voor deze kunstles niet meer nodig dan een schetsboek of een vel tekenpapier en een fineliner. Goede fineliners zijn bijvoorbeeld Sakura Pigma Micron* en Staedler*.

Bloemen tekenen

In deze tekenles hoef je de bloemen niet na te tekenen (mag wel natuurlijk). Het gaat erom dat je steeds meer fantasiebloemen verzint. Een simpele bloem maak je al door een rondje te tekenen voor het hartje. Daaromheen teken je ovalen voor de blaadjes. Als je een fantasievorm tekent met een lijntje eronder voor de steel, heb je al heel snel een bloem. Kijk maar eens naar de voorbeelden in de foto hieronder.

DIY: 50 bloemen tekenen

Materialen
  

 • Schetsboek of vel papier
 • Fineliner of stift
 • VERBODEN: potlood en gum 😉

Instructies
 

 • Schrijf op een bladzijde of het vel papier ’50 bloemen’.
 • Teken nu 50 verschillende bloemen. Ze mogen best op elkaar geïnspireerd zijn, maar maak ze echt allemaal anders.
 • Loop je vast? Kijk eens om je heen. Misschien zie je wel voorbeelden van bloemen of vormen die je nieuwe inspiratie kunnen geven.

Nog meer uitdaging

 • Gaat dit je makkelijk af? Maak dan 100 bloemen.
 • Teken andere voorwerpen, zoals 50 fietsen, theepotten, huizen, etc.
 • Maak een grote bloemenverzameling in je schetsboek. Telkens als je nieuwe vormen ziet of als je weer inspiratie hebt, vul je jouw collectie bloemen verder aan.

Notities

Struinkids: Dit is een leuke opdracht om te doen met kinderen. Teken bijvoorbeeld om en om een bloem. Extra leuk! Gebruik een groot vel papier (bijvoorbeeld flip-over papier, een rol behang-of inpakpapier of plak meerdere vellen aan elkaar). Hang het papier aan de muur, leg het op de grond of bedek een grote tafel. Gebruik dikke stiften voor een extra groots resultaat.
Auteur: Lisette – Struinkunst
Voor: Beginners, Struinkids
Keuken: Tekenen

Zo leuk om te merken dat er voorbij de blokkades nog zoveel meer zit. 

Eline Verlaan
Het resultaat van Eline Verlaan 

Deel jouw struinkunst

Heb je iets gemaakt met deze kunstles? Laat in een reactie weten wat je ervan vond of deel het resultaat op het prikbord of op Instagram o.v.v. #struinkunst en tag @struinkunst.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel deze kunstles
Reacties

 1. 5 sterren
  Vandaag de 50-bloemen-uitdaging aangegaan! Bij nummer 10 liep ik even vast, maar toen ik daar overheen was, ging het steeds makkelijker en werden de bloemen mooier. Heel fijn om te ondekken dat er veel meer in zit dan je in eerste instantie denkt! Helemaal blij☺️.

  1. Lisette Lisette Author says:

   Dankjewel voor je lieve berichtje, Eline. Wat geweldig dat je de uitdaging bent aangegaan en met een prachtig resultaat! Dankjewel ook, voor het delen van de foto ♥

   liefs, Lisette

   (Eline’s resultaat kun je hier bekijken: https://www.instagram.com/p/CAngjR0lINE/)

 2. Ik zag er een beetje tegenop en had verwacht dat ik na 10-15 bloemen zou afhaken maar het is me toch gelukt!

  1. Lisette Lisette Author says:

   Hoi Marieke, Dankjewel voor je berichtje. Wat leuk dat je de oefening hebt gedaan! Mooi he? Dat moment dat je denkt dat je vastloopt en dat er dan toch nog weer meer bloemen uitrollen ♥ Mag je trots op zijn!
   liefs, Lisette

Like
Close
Close